Dags för fler smarta beslut

En tredjedel av all mat som produceras i världen slängs. Det är inte hållbart, varken för miljön eller för vår ekonomi. En stor del av problemet är osäkerheten kring om maten fortfarande går att äta eller inte. Vi stirrar oss blinda på bäst-före-datum och vågar helt enkelt inte ta några risker.

Men hur ska man veta om varan i kylskåpet är bra eller dålig? Hur vet man om maten som tillagades förra veckan fortfarande går att äta? Lukta och smaka brukar vara ledord, men faktum är att en stor mängd mat ändå slängs. Det vill CleanForm förändra.

Med CleanForms innovativa produkter går det snabbt och enkelt att avgöra om maten går att äta eller inte. Det blir helt enkelt lättare att ta fler smarta beslut. På så vis kan vi minska matsvinnet och bidra till alla de positiva effekter ett minskat matsvinn innebär, exempelvis minskade koldioxidutsläpp och ett mindre ekologiskt fotavtryck.

Vision

Alla ska på ett enkelt sätt få tillgång till ren och säker mat.

Mission

CleanForm tar fram produkter som kvalitetssäkrar matvaror och därmed minskar matsvinn och klimatpåverkan.

Våra värden

Innovation

CleanForm finns i forskningens centrum, vilket ger oss tillgång till unika metoder och möjligheter att utveckla innovationer som förändrar människors vardag.

Hållbarhet

CleanForm genomsyras av hållbarhet och respekt för naturens ändliga resurser. Med våra produkter bidrar vi till mindre matsvinn och därmed mindre miljöpåverkan och koldioxidutsläpp.

Enkelhet

Att säkerställa att maten är i bra skick ska inte enbart vara möjligt i laboratorier. CleanForm vill att det ska vara enkelt att använda våra produkter, var man än befinner sig.

Visste du att...

…om matsvinnet vore ett land, skulle det vara det tredje största utsläppslandet (efter USA och Kina).

Svenska